Ad

Østrig følger Ungarn og vil trække sig fra FN`s globale aftale om migration

Illustrationsfoto: Ggia

Østrig: Østrig ser ud til at følge USA og Ungarn og trække sig fra FN global aftale om migration. Østrig begrunder beslutningen med, at aftalen kan true landets suverænitet, skriver østrigske medier.

”Vi betragter nogle af aftalens punkter som meget kritiske og vil gøre alt for at sikre landets suverænitet , så vi, Republikken Østrig, selv bestemmer omkring migration, siger Østrigs kansler Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz og Østrigs vicekansler Heinz-Christian Strache afviser at sige, hvilke punkter i aftalen, de er bekymret for, men er især bekymret for, at aftalen kan tolkes som migration er en menneskerettighed.

”Man kan ikke vedtage en formulering, som kan forstås som om migration er en menneskeret, siger Heinz-Christian Strache.

Ifølge Sebastian Kurz deler flere lande Østrigs bekymringer. Han peger især på Danmark og Polen, som han er overbevist om vil sige fra over for aftalen.

190 verdenslande er i juli blevet enige om en foreløbig aftale om migration, som officielt skal vedtages i december i Marrakesh og som blandt andet støtter sikker og styret migration. Ungarn har allerede meddelt, at landet vil trække sig fra aftalen, som ifølge landets udenrigsminister Peter Szijjártó definerer migration som en mennesteret. Ifølge ham kan aftalen udløse en ny migrantstrøm til Europa. ota