Østrig afviser kritik af landets restriktive migrationspolitik

Østrigs kansler Sebastian Kurz Foto: Dragan Tatic

Østrig: Den østrigske kansler afviser, at Østrig fører en alt for restriktiv politik i forhold til migration, sådan som blandt andet påstået af europolitiker Guy Verhofstadt, skriver østrigske medier.¨

”Jeg bliver altid lidt irriteret, hvis nogen forsøger at belære os. Det er oven i købet ofte lande, som har modtaget en brøkdel af det (antal migranter) vi har modtaget, siger Sebastian Kurz.

Ifølge Sebastian Kurz har otte millioner stort Østrig blot i sidste år modtaget 150.000 mennesker og til forskel for lande som eksempelvis Italien, hvor folk blot ankommer, er det migranter som ønsker at blive i Østrig.

Østrigs vicekansler Heinz-Christian Strache peger endvidere på, at statistikkerne taler et klart sprog, og at det er svært at integrere folk med en anden kultur.

”Det hænger sammen med de ankomnes uddannelse. Nogle af de ankomne har aldrig gået i skole og har andre værdier end vi har. Statistikerne viser, at nogle af disse mennesker enten ikke ønsker eller ikke kan integreres i vores samfund, siger han. ota

Se Guy Verhofstadts kritik af Sebestian Kurz i Europa Parlamentet.

Share This