Orbáns regering anklaget for snyd: Officielt imod migration, men modtager flygtninge i det skjulte

Det ungarske flag, her på operabygningen i Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Ungarn: Ungarns regering markedsfører sig selv som en modstander af migration og en garant for, at Ungarn ikke vil tillade muslimske migranter at bosætte sig i Ungarn, men har samtidig accepteret, at 1.291 personer har fået bevilget asyl i Ungarn i 2017. Det svarer til det antal flygtninge Ungarn skal tage imod ifølge de europæiske flygtningekvoter, som landets regering afviser og bekæmper. Det er at snyde den ungarske befolkning, mener oppositionspartiet Jobbik ifølge ungarske medier.

Affæren i Ungarn er opstået efter Ungarns vicestatssekretær i udenrigsministeriet Kristóf Altusz i et interview i The Malta Times formentlig talte over sig og fortalte, at Ungarn i 2017 har taget imod knap 1.300 flygtninge. Ungarns regering har ifølge Altusz ikke informeret om det af sikkerhedsmæssige grunde.

Ungarns udenrigsmnister Péter Szijjártó har efterfølgende betegnet de mange flygtninge som en ganske almindelige praksis, da de personer Ungarn har modtaget er modtaget på baggrund af Geneve konventionen og ikke på baggrund af omfordeling i EU.

Denne forklaring køber Jobbik og andre ungarske oppositionspartier dog ikke. Jobbiks formand Gabor Vona mener, at landets regering på den ene side bekæmper migration, men i det skjulte tager imod migranter. Han opfordrer Viktor Orbán at gå af som premierminister.

Ungarn skulle ifølge de europæiske flygtningekvoter, vedtaget i september 2015, tage imod 1.294 personer. Det har Viktor Orbáns regering afvist. Regeringen har dog samtidig bekræftet, at Ungarn har taget imod 1.291 personer i 2017, 432 i 2016 og 508 i 2015.

Hovedparten af disse, op imod 90 procent af disse, bliver dog ikke i Ungarn og rejser dog videre til andre europæiske lande. ota

Share This