Orbán retter hård kritik mod EU: Visegrad landene bliver EU`s akse 

Viktor Orbán Foto: Elekes Andor

Ungarn/Rusland: “Politikerne og bureaukraterne i Bruxelles opfører sig, som om de repræsenterer et riges centrum.” Sådan siger Ungarns premierminister Viktor Orbán i et interview i Welt am Sonntag, hvor den ungarske premierminister udtaler sig om EU, EUs forhold til Rusland, migration og unionens fremtid.

“Vi ungarere taler et traditionelt og direkte sprog. I Vesten taler man anderledes og betegner sig selv for et postnationalt og postkristent samfund, som man kalder liberalisme og retsorden. Det ønsker vi ikke, vi vil have vores nationale og kristne identitet, siger Viktor Orbán.

Han giver endvidere et klart udtryk omkring europæiske obligatoriske flygtningekvoter, som EU vil påtvinge alle medlemslande.

“Vi tillader aldrig Bruxelles at diktere os, hvem der skal leve på ungarsk territorium.”

Viktor Orbán mener desuden, at Europa har helt misforstået Rusland og landets præsident Vladimir Putin.

“Det er vanvittigt at dæmonisere Putin. EU har aldrig forstået, at man i forhold til Rusland både skal vise magt og samarbejdsvilje. EU`s politik i forhold til Rusland er forkert og ensidigt, det er blevet risikabelt at reagere positivt over for Rusland, siger Viktor Orbán, som dog understereger, at Rusland skal respektere international lovgivning og EU skal hjælpe Ukraine på landets vej mod demokratisering.

Orbán er i interviewet overbevist om, at de centraleuropæiske lande kommer til at spille en vigtig rolle i fremtidens EU.

“Man smiler fortsat af min overbevisning om, at Tyskland og Visegrad-landene bliver den europæiske økonomiske akse, men jeg er sikker på, at fra 2030 vil vi (Visegrad landene) og Tyskland finansiere EU`s budget, siger Viktor Orbán. ota

Share This