Ad

Orbán opfordrer Europa til at værne om kristne værdier og kultur

Viktor Orbán Foto: Elekes Andor

Ungarn: “Kristendom er kultur og civilisation, som vi lever i. Det handler ikke om, hvor mange mennesker, der går i kirke, eller hvor mange beder til gud. Kultur er vores livs realitet, kristen kultur definerer vores hverdagsliv, siger Ungarns premierminister i sin juletale til det ungarske folk offentliggjort i den ungarske avis Magyar Idök.

Viktor Orbán sagde i sin tale, at han ikke vil tillade, at Ungarn i juletiden skal beskyttes af betonblokke og vil ikke være med til at se til, at ungarske kvinder bliver seksuelt forulempet ved nytårsfestlighederne, sådan som det sker hos landets “multikulturelle naboer”.

“Vi ønsker ikke, at vores julemarkeder skal have et andet navn og vil ikke skjule os bag betonblokke. Vi ønsker ikke at blive omgivet af frygt, sagde Viktor Orbán som advarer imod krafterne, som ifølge ham, ønsker at svække det kristne Europa.

“De ønsker at vi holder op med at være, hvad vi er. De ønsker, at vi skal blive, hvad vi ikke ønsker at være. De ønsker os blandet med mennesker fra en anden verden, de ønsker os forvandlet til noget andet, siger Vistor Orbán.

“De siger, at man ikke kan kalde sig kristen, hvis man ikke ønsker, at millioner nyankomne bosætter sig i Europa. Det i overensstemmelse med det kristne bud “du skal elske din næste som dig selv”, men glemmer den anden del af budskabet: At elske sig selv betyder, at vi beskytter det vi er og hvem vi er. Et elske sig selv betyder, at elske vort land, vores nation, familie, ungarsk kultur og den europæiske civilisation, siger Viktor Orbán. ota

Tagged with