Orbán mødes med Salvini for at diskutere samarbejde

Matteo Salvini Foto: Fabio Visconti

Ungarn/Italien: Italiens indenrigsminister Matteo Salvini ankommer torsdag til Budapest, hvor han skal mødes med Ungarns premierminister Viktor Orbán. De to politikere skal diskutere samarbejde efter EU valget, skriver ungarske medier.

Viktor Orbán opfordrer på forhånd Det Europæiske Folkeparti (EPP), som hans parti Fidesz er medlem af, til at samarbejde med nationalisternes alliance. EPP`s ledelse afviser dog foreløbigt at samarbejde med Salvini og hans alliance.

”Vi ved endnu ikke hvilken alliance Salvini kommer til at danne, men vi håber, at den bliver stærk. EPP skal samarbejde med denne alliance, siger Orbán til det italienske dagblad La Stampa.

Salvinis alliance består i øjeblikket af Det Østrigske Frihedsparti (FPÖ), Estlands konservative Folkeparti (EKRE), Rassemlement National, Alternative für Deutschland (AfD), Danske Folkeparti og partiet De Sande Finner.

Orbán og Salvini, som Orbán betegner som ”helten som har stoppet migrationsbølgen i Middelhavet”, skal torsdag i Budapest tale om den kommende alliance ved Europa valget. ota

Share This