Orbán i Tjekkiet: Lande som underskriver FN migrationsaftale udsætter sine borgere for fare

Viktor Orbán Foto: European People’s Party

Ungarn/Tjekkiet: Ungarns premierminister Viktor Orbán besøgte fredag Tjekkiet, hvor han mødtes med Tjekkiets premierminister Andrej Babis og præsident Milos Zeman. De to premierministre meddelte, at Tjekkiet og Ungarns vil fortsætte samarbejde, heriblandt i afvisning af migration og obligatoriske flygningekvoter, skriver tjekkiske medier.

Viktor Orbán gav desuden udtryk for, at lande, som underskriver FN migrationsaftale udsætter sine borgere for en risiko. Landene burde ifølge ham ikke ignorere befolkningernes bekymringer. Ifølge Orbán er borgerne i Europa dog ofte bange for at give utryk for deres holdninger for ikke at blive stemplet som racister.

“I Centraleuropa forbliver vi dog demokrater, siger han med en klar henvisning til at I de centraleuropæiske lande er det tilladt, at sige, hvad man mener.

Viktor Orbán blev desuden interviewet i tv-stationen Barrandov, hvor han bl.a. sagde:

“Jeg tror de i Bruxelles ser os som sorte får, fordi vi har gjort noget aktivt i forhold til migration. Liberalerne hader mig for det. Deres drøm er at skabe Europa uden historie, nationer og statsborgerskab, en sammenblanding. De ønsker ikke tjekker, polakker, ungarere eller slovakker. De vil have europæere, siger Viktor Orbán. ota

Share This