Orbán i angreb på Bruxelles, EU støtter terrorisme

Viktor Orbán Foto: European People’s Party

Ungarn: Ungarns statsminister Viktor Orbán rettede mandag i det ungarske parlament et angreb på Bruxelles. EU er ifølge ham en frivillig alliance af uafhængige nationer som ikke er underlagt Bruxelles, skriver ungarske medier.

“Ungarn er ikke og har aldrig været anti-europæisk. Tværtimod repræsenterer regeringen en ægte europæisk holdning, der beskytter den nuværende europæiske traktat, herunder den oprindelige deling af kompetencer mellem medlemsstaterne og Bruxelles. Det er Bruxelles snarere end Ungarn, der har ændret sin stilling, “sagde Viktor Orbán.

Viktor Orbán beskyldte endvidere Bruxelles for støtte terrorister og henviste til EU`s kritik af dommen over en syrisk flygtning, som førte an ved urolighederne på den serbisk-ungarske grænse i 2015 og er blevet dømt til 10 års fængsel. Dommen blev fordømt af Bruxelles.

“Ahmed H’s åbenlyst absurde løgne” er åbenbart vigtigere for Bruxelles end ungarens sikkerhed”, sagde Viktor Orbán.

Viktor Orbán understregede endvidere, at Ungarn ikke vil lade sig afpresse af EU og vil ikke tage imod flygtninge via fælleseuropæiske flygtningekvoter og vil blive ved med at beskytte sig imod illegal migration.

“Hegnet på Ungarns sydlige grænse bliver stående så længe jeg er statsminister i dette land. Vi kan ikke tillade, at Bruxelles skal bestemme over vores interne anliggender, siger Viktor Orban og tilføjer:

“Vi ønsker, at Ungarn skal være ungarsk og Europa europæisk.”

EU indleder i dag en sag mod Ungarn, Tjekkiet og Polen for at afvise fælleseuropæiske flygtningekvoter vedtaget ved en flertalsbeslutning i september 2015.  ota

Share This