Orban giver sig ifølge tysk medie

Viktor Orbán Foto: European People's Party

Viktor Orbán Foto: European People’s Party

 

Ungarn: Premierminister Viktor Orban er i dag indkaldt til møde hos ledelsen i Det Europæiske Folkepartiden. Den parlamentariske gruppe hans parti Fidesz tilhører i Europa Parlamentet. Blandt mødedeltagerne  finder man prominente personer som f.eks. kommissionsformand Jean-Claude Juncker, parlamentsformanden Antonio Tajani og præsidenten for parlamentsgruppen, Joseph Daul.

I følge Manfred Weber, der repræsenterer tyske CSU i Det Europæiske Folkeparti, er der ikke tale om at true Fidesz med eksklusion, hvis den ungarske regering ikke lever op til EU-kommissionens krav om at efterleve gældende EU-lovgivning vedrørende det indre markeds principper om fri bevægelighed for tjenesteydelser og den frie etableringsret. Krav der er rejst i kølvandet på ny lov i Ungarn, der især retter sig mod det private ungarsk-amerikanske universitet Central European University. Derimod vil lederne af parlamentsgruppen gøre det klart for Orban, at de vil støtte kommissionens sag mod Ungarn. De vil understrege over for Orban, at det kan medføre sanktioner over for Ungarn, hvis han vælger at se stort på kommissionens krav.

I følge seneste nyt fra tyske Der Tagesspiegel  skulle Orban være parat til at bøje sig. Det er i skrivende uvist om det indebærer redningen for det lukningstruede Central European University.

/ kim halling

Share This