Omkring 2.000 migranter forsøger at komme ind i Polen, flere kan være på vej (video)

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

Polen: Omkring to tusinde migranter har ifølge TVP slået lejr nær den hviderussiske by Bruzgi ved den polske grænse. Mandag lykkedes det polske grænsevagter at afvise migranternes angreb, der på alle mulige måder forsøgte at ødelægge det polske grænsehegn og komme videre til Polen.

Ifølge talsmand for den polske regering, Piotr Müller, kan op imod 10.000 være på vej mod grænsen og vil forsøge at krydse den. Polen har derfor styrket landets grænse og har p.t. omkring 12.000 soldater i området. Litauen har desuden tilbudt hjælp med at forsvare grænsen og sende et uspecificeret antal soldater til stedet.

Ifølge polsk politi var situationen ved grænsen rolig om natten, men der forventes nye angreb tirsdag. Derudover blev der mandag aften affyret skud på stedet. Ifølge den uafhængige hviderussiske efterretningstjeneste Nexta var der tilsyneladende tale om advarselsskud fra Lukasjenkos soldater, som dirigerer migranterne på deres side af grænsen. Hviderusland bekræftede skyderiet, men hævder, at det kom fra den polske side.

” Vi er ikke kun ansvarlige for Polens sikkerhed, men også for hele EU, siger forsvarsminister Mariusz Błasczak til TVP. ota

Share This