Ad

Flere nye migranter reddet i Middelhavet. De skal til Norge, siger Salvini. Norge afviser

Illustrationsfoto- Mstyslav Chernov

Migrantkrisen: Endnu et NGO skib, denne gang med 85 migranter ombord, vil i de kommende dage forsøge at få lov til at lægge til i Italien. Skibet The Ocean Viking, tilhørende SOS Mediterranee og Doctors without Borders, har ifølge France 24 samlet migranterne, som er fra Senegal, Mali, Elefantbenskysten og Sudan, i det libyske farvand.

Italiens indenrigsminister Matteo Salvini afviser at give skibet tilladelse at lægge til og opfordrer Norge, hvor skibet er registreret, at tage sig af migranterne. Det afviser den norske integrationsminister Joran Kallmyr.

Ifølge ham skal migranterne transporteres tilbage til Afrika, enten Tunesien eller Libyen. Hvis migranterne ender med at blive sendt videre til Europa, vil det ifølge ham blot være en del af migrationsruten, ikke en redningsaktion.

I forvejen venter skibet fra NGO Proactiva Open Arms med mere end 100 migranter ombord på at få lov til at lægge til i Italien. Italien har nu i mere end en uge afvist og har rettet henvendelse til EU. Det er EU landene, der ifølge Salvini skal tage sig af migranterne. I july meddelte Frankrigs præsident Emmanuel Macron, at 14 EU lande er blevet enige om en ”solidaritet mekanisme” og omfordeling af migranter ankommet til Europa. ota