Ny meningsmåling peger på borgerligt flertal efter valget i Tyskland

Bundestag Foto: Wolfgang Pehlemann

 

Seneste måling fra instituttet Allensbach siger 40 procent til CDU/CSU og 10,5 procent til FDP. Dermed er der for første gang et reelt alternativ til den nuværende koalition mellem SPD og CDU, hvis tendensen holder

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Tendensen fra valget i NRW, hvor CDU/CSU sikrede sig et hårfint flertal sammen med FDP, ser ud til at slå igennem på landsplan. I flere målinger nærmer CDU/CSU sig 40 procent, mens SPD nyder fortsat tilbagegang. I nogle målinger er partiet nede på 23 procent.

Tallene er mere usikre for FDP, AfD og De Grønne, som ligger i spektret fra 6-7 til 10-11 procent. Enkelte målinger sender AfD og De Grønne ned på 6,5 procent, og dermed nærmer de sig på spærregrænsen på 5 procent.

Også værd at bemærke, at den rød-grønne blok med SPD, De Grønne og Die Linke, som var tæt på 50 procent i starten af året, nu er nede på omkring 40 procent. Dermed har CDU/CSU alene lige så mange stemmer som hele den rød-grønne opposition, og alle spekulationer om en kommende rød-grøn regering ser hermed ud til at være manet endegyldigt i jorden.

De nye tal kommer på et tidspunkt, hvor den nuværende ”groko” er præget af ganske store uoverensstemmelser og uenighed på flere afgørende punkter, allerede før valgkampen for alvor går i gang.

Share This