Nu kommer natteulvene alligevel

Natteulve. Foto: Volgograd Oblasts administration

Natteulve. Foto: Volgograd Oblasts administration

Af Uffe Gardel

Uffe

Sidste år lykkedes det aldrig for den russiske rockerklub Natteulvene (Notjnije Volki) at komme til at køre sejrsparade til Berlin; rockerklubben med de tætte forbindelser til Putin fik ikke visum til bl.a. Polen, og kun nogle få nåede frem. Men nu prøver de igen.

Det skriver avisen Tagesspiegel fredag med det russiske RIA Novosti som kilde.

Ifølge avisen anslår Natteulvene at cirka 40 motorcyklister vil deltage, og de skal allerede have fået Schengen-visa. Turen vil blandt andet gå gennem Østrig. en talsmanden for rockerklubben siger at man kommer som venner og ikke vil provokere. “Men en rød sejrsfane tager vi dog med,” siger han.

Torsdag gav Letland indrejseforbud til et ledende medlem af rockerklubben, Igor Lakatosj, oplyser BBC. Lakatosj er russisk statsborger, men han har indregistreret en lettisk afdeling af klubben, Night Wolves MC Latvia. Flere af natteulvenes ledere har i øvrigt allerede indrejseforbud i USA på grund af deres deltagelse i Ruslands ulovlige annektering af Krim.

Natteulvene er kendt for deres højrenationalistiske standpunkter, og de har et nært forhold til præsident Putin, som har deltaget i en af deres parader – på trehjulet motorcykel.

U.G.

 

 

Share This