Ad

NGO skib med migranter ombord redder flere migranter og har nu 251 ombord

Illustrationsfoto: Ggia

Migrantkrisen: Skibet Ocean Viking af Doctors without Borders (MSF) og SOS Méditerranée har samlet flere migranter op i Middelhavet. Fredag 85 personer og 81  igen lørdag, skriver MSF på Twitter. Det er umiddelbart uklart, hvem der vil tage imod migranterne og hvor skibet kan lægge til, da hverken Italien eller Malta vil give skibet tilladelse til at lægge til i en af de to landes havne.

Ifølge MFS sejlede migranterne i en gummibåd ”ikke egnet til havsejlads” i et internationalt farvand ved Libyen. Migranterne kommer ifølge AP fra Senegal, Mali, Elefantbenskysten og Sudan og 80 procent af dem er mænd i alderen 18 til 34 år. Ifølge MSF er de dehydreret, mange med tydelige mærker efter tortur.

I forvejen venter skibet af den spanske NGO Proactiva Open Arms med 160 afrikanere ombord på tilladelse at lægge til i Italien eller på Malta. Skibet Ocean Viking agter ifølge AFP fortsætte med at redde migranter i et område omkring 110 kilometer fra Tripolis, til trods for et stigende antal mennesker ombord. ota