Ad

Navalnyj på vej mod Moskva, hans tilstedeværelse i flyet har fordoblet flybilletpriserne

Oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj Foto: Bogomolov PL

Rusland: Den russiske oppositionsleder Alexej Navalnyj er nu på vej mod Moskva. Navalnyj er ombord på et fly fra Berlin med det russiske flyselskab Pobeda. Selskabet meddeler at interessen for samme afgang er steget voldsomt siden Navalnyj meddelte at han vil flyve med denne afgang. Det har betydet at prisen for en flybillet er steget fra 9.100 rubler (ca. 900 kroner) til 19.610 rubler (ca. 1.961 kroner), siger Janis Dzenis, Pobedas talsmand til TV Dozd. 

Navalnyj flyver hjem til Moskva efter at have opholdt sig i Tyskland siden august, efter at han angiveligt er blevet forsøgt forgiftet med giften novitjok. Navalnyj blev ifølge informationerne på sociale medier kørt til flyet med politiescorte.

Navalnyj skal lande i Moskva lufthavnen Vnukovo. Ifølge nyhedsserveren Meduza er ankomsthallen i Vnukovo, hvor Navalnyj kommer ud af flyet,  spærret for mennesker. Kun lufthavnansatte, politi samt politi i civilt tøj er tilstede. Journalister har fået forbud imod at møde op i lufthavnen, officielt på grund af corona pandemien. Navalnyj risikerer at blive anholdt ved ankomst til Moskva. ota