NATO topmøde i Warszawa er det største i alliancens historie

NATOs generalsekrtær, Jens Stoltenberg. Foto: NATO

NATOs generalsekrtær, Jens Stoltenberg. Foto: NATO

Polen: Det NATO topmøde, som i dag åbner i den polske hovedstad Warszawa er et historisk topmøde i NATO`s eksistens. Topmødet er nemlig det absolut største i NATO`s historie.

18 præsidenter, 21 premierministre, 80 forsvar- og udenrigsministre og delegationer fra 54 lande, deltager ved mødet, og det er største antal nogensinde.

Udmeldingerne før mødet tyder på, at der vil blive vedtaget en ny og mere aktiv strategi i forhold til Rusland, heriblandt at udstationere fire NATO bataljoner i henholdsvis Polen og de tre baltiske lande.

”Beslutningen om at styrke NATO`s tilstedeværelse med fire bataljoner, en i Polen, og en i hvert af de baltiske lande, sender et klart signal om, at NATO er parat til at beskytte og forsvare alle områder af sit territorium, siger NATO`s generalsekretær Jens Stoltenberg ifølge Polskie Radio.

NATO`s forhold til Rusland og alliancens tilstedeværelse ved NATO`s østlige grænse er dog langtfra det eneste på programmet. Topmødet skal ligeledes tage stilling til en økonomisk støtte til Afghanistans militær og politi frem til 2020, betingelser for Georgiens eventuelle medlemskab af alliancen, samt støtte til Ukraine. ota

 

Share This