Ad

National konsultation endnu en gang!

Det ungarske flag Foto: Kat Dodd

Vi har modtaget endnu et brev fra regeringen. Dette er en af de jævnlige nationale konsultationer udsendt af Ungarns regerende parti Fidesz, skriver Niels Otto Pedersen, som bor med sin familie i den ungarske by Szeged

Af Niels Otto Pedersen

Debat: Det er interessant at Orbán er interesseret i folks mening, når han aldrig debatterer med oppositionspolitikere offentligt (bortset fra mundhuggeri i det såkaldte parlament). Han udtaler sig ikke til kritiske medier, kun til egne medier, dvs. public service eller Fidesz-venlige medier.
Det er envejs kommunikation uden mulighed for at opponere.
Han går på scenen til nationaldage omgivet af sikkerhedsfolk, og taler til sine tilhængere, samt til sine fans i Rumænien hver sommer, dvs. de etniske ungarere, som får en del af vore skattepenge, imod at de stemmer på ham hvert 4. år. Man har som almindelig ungarer ringe mulighed for at få regeringen i tale.


For 1-2 måneder siden blev man stort set hver time i radioen (med Orbáns stemme) mindet om, at “ingen ungarer er alene” og at “alle arbejdspladser, som tabes pga. corona, vil regeringen genskabe”.
Jeg ser flere og flere som roder i skraldespandene, og hvis jeg mistede mit arbejde, ville jeg ikke ane hvilket kontor ville anvise mig det arbejde, som Orbán har lovet. Tilbage til konsultationen. Der er 13 spørgsmål. (jeg nævner ikke dem alle). De handler om virusset, og når 2. bølge kommer.  (Mange tror at 2. bølge kommer. Så skal det nok passe, for hvis folk er bange, er deres immumforsvar nok osse svækket.)


Konsultationen handler endvidere om hvor godt regeringen og sundhedssystemet har klaret korona-krisen, og hvor grumme planer Soros G. og EU har for Ungarn. Flere af spørgsmålene er ledende eller synes at være rettede mod 3.-4. klasses elever istedet for myndige vælgere. Fx. nr. 11  som handler om risikoen for at udenlandske spekulanter overtager “corona-krise-nødlidende” ungarske firmaer. Skal Ungarn beskytte disse firmaer? Kryds ja eller nej…Fx. nr. 10 hvor Soros G. har foreslået en lån til EU-medlemslandene via statsobligationer, som skal betales tilbage i flere generationer. “Siger De ja eller nej til det?”
(Det er interessant hvor stor en trussel den næsten 90-årige stadig udgør for Ungarn.)
Spørgsmål nr 12 handler osse om Soros, og hans plan for EU om at modtage 1 mio. flygtninge om året. (Den berømte plan har jeg kun hørt om i ungarske medier.) Et af spørgsmålene siger at virusset fik sundhedssystemet til at kollapse i mange lande, men i Ungarn lykkedes det at forsinke spredningen. (Det sidste kan jeg godt være enig i.) Men systemet ER kollapset.

Man bør holde sig fra hospitalerne, især indlæggelse.
Risikoen for infektioner og kødædede bakterier er høj. Toiletter er uhumske, pudset falder ned af væggene og maden… ja, få den hellere leveret udefra. Min svigermor på 85 havde tid hos øjenlægen forleden kl. 10. Hun var der til tiden med min kone i forventning om at den aftalte tid holder nogenlunde. Kl. 16 kom de hjem, trætte, sultne og irriterede. Dette er helt normalt, så selvom vi betaler obligatorisk sundhedsskat, går vi mest til private læger. Hos den praktiserende læge handler det ikke om helbredelse-forebyggelse, men om hvor mange recepter hun kan skrive. Man kan filosofere om hvorfor.

Efter min mening har denne nationale konsultation samme to formål som de øvrige. Ungarerne skal tro, at de har indflydelse, og nogle af medierne tæt på Fidesz har brug for nye lukrative ordrer. Og hvordan er det en konsultation, når spørgsmålene er givet uden mulighed for at give individuelle svar? Man kan kun krydse af på de svar, Orbán har givet og kun ja-nej, bortset fra et spørgsmål.

Jeg er igen fan af EU, men når Putin og Xi Jinping ikke skyr midler, for at påvirke EU-landene, er et samlet EU nok det bedste værn mod dem.
Ej heller er jeg fan af Soros, han er ingen engel, men han har gennem mange år givet sine penge væk til velgørende formål. Og ja, selvfølgelig er der kriterier, hvis man vil have dem. Men at gøre ham til national fjende nr. 1…Nej, prøv nu at finde en ny fjende. Der er nok af dem…

Kommentarer