Mr.East har 5. års fødselsdag


Illustrationsfoto: Jebulon

Af Ota Tiefenböck

Den kinesiske filosof Konfucius sagde: Det er ligegyldigt, hvor langsomt du går, så længe du ikke stopper.

Hos Mr.East har vi taget Kunfucius ord til os. I dag er det fem år siden, vi har lanceret Mr.East, og vi har ingen planer om at stoppe, men derimod fortsætte vores langsomme, men sikre gang mod endnu flere læsere og en endnu bedre rapportering fra Øst- og Centraleuropa.

Det er formentlig ganske udansk at sige, at det er med en stor stolthed, jeg skriver disse linier. Mr.East har nemlig gjort noget ikke ret mange andre i Danmark har gjort. Vi har skabt et medie drevet af idealisme, helt uden diverse statslige økonomiske bevillinger, sådan som de fleste danske medier bliver til i dagens Danmark. I en verden, hvor mere eller mindre alt er drevet af penge og omfordeling af penge, er dét noget vi med rette kan være stolte af.

Mr.East er siden sin grundlæggelse blevet opdateret flere gange dagligt og er uden overdrivelse blevet Skandinaviens mest omfangsrige og mest nuancerede dækning af Øst- og Centraleuropa, Balkan, Kaukasus samt Centralasien. Jeg vil derudover tillade mig at sige, endnu engang ganske udansk, at Mr. East også er den bedste journalistiske dækning af disse lande, uanset om det handler dækning af Rusland, Polen, Ukraine eller Balkan.

Det har ikke altid været lige nemt og er fortsat ikke nemt. Jeg har tidligere beskrevet de forløbne år, som en kamp mod vindmøllerne. Mr. East kæmper fortsat mod vindmøllerne, på samme måde som den sindsrige ridder Don Quijote de la Mancha og hans trofaste tjener Sancho Panza gjorde, men vi har formået, i lighed med Don Quijote, at vende en umulig kamp til en sejr. Don Quijote tabte sin fysiske kamp mod vindmøllerne, men formåede at skaffe sig en vej til læserne verden over. Mr. East har ingen chance for at konkurrere med medier, som år efter år modtager millioner kroner i mediestøtte, men vi har formået at bide os fast i det danske mediemarked og har et fortsat stigende antal læsere. Det er desuden ganske tydeligt, at mange af de etablerede danske medier bliver inspireret af Mr.East, selvom at Mr.East ofte ikke bliver krediteret for det.

Kampen vi udkæmper handler i høj grad også en kamp mod den politisk korrekte verden, hvor mange medier bevidst eller ubevidst synes at være underlagt et bestemt syn og udlægning af den politiske og samfundsmæssige virkelighed. Vi bliver af og til svinet til på sociale medier, men det kan ikke få os ud af kurs. Vi ønsker at skabe en ægte demokratisk debat og oplysning, ikke en debat dikteret af et bestemt syn på verden. Vi kan naturligvis, som alle andre, lave fejl. Det er menneskeligt at lave fejl, og man kan kun begå fejl, hvis man foretager sig noget. At kritisere og svine andre til på Facebook eller i den virkelige verden er alt for nemt og er ikke en slags aktivitet, man kan tage seriøst.

Mr.East nægter at underordne sig eller vinkle sine historier til en bestem politisk tankegang, samfundsmæssig overbevisning eller til en bestem målgruppe. Mr.East er et medie, som oplyser og lader sine læsere om at afgøre, hvad de selv mener er rigtigt og hvad er forkert. Det vil vi fortsætte med også i de kommende år, og det vil ske i det samme forholdsvis langsomme men sikre tempo mod vores mål.

Du kan derfor fortsat glæde dig til daglige nyheder, analyser og debatindlæg på Mr.East, til flere nye udgivelser på Mr. East Forlag og til mange nye Mr.East Kurser. Samt til en del af nye aktiviteter, som vi ikke vil afsløre på nuværende tidspunkt. Mr.East er kommet for at blive.

Ønsker du at støtte os på vejen mod målet, husk at fortælle andre om Mr.East, deltage i debat eller dele og like vores artikler og Mr.Easts Facebook-site.

God søndag 

Share This