Mord af ung mand skaber vrede og resulterer i angreb på migranter i Chemnitz

Illustrationsfoto: Wikiolo

Tyskland(VIDEO): I den tyske by Chemnitz, beliggende i delstaten Saksen stiger spændingen efter lørdagens mord på en 35-årig tysker og efterfølgende demonstrationer søndag, som flere steder resulterede med angreb på tilfældige migranter, skriver tyske medier.

Det tyske politi har i dag fordømt søndagens jagt på migranter arrangeret af ultranationalistiske grupperinger, som deltog ved demonstrationerne.

Vreden i Chemnitz er blevet udløst et slagsmål mellem flere mænd lørdag, som endte med at den 35-årige døde, mens to andre tyskere er blevet såret. Slagsmålet blev angiveligt udløst af, at en kvinde blev forulempet af en gruppe mænd.

Det tyske politi har ikke udsendt nogen oplysninger om sagen, hverken omstændighederne for mordet eller har oplyst angribernes nationalitet. Ifølge ikke bekræftede rygter var det dog syriske og irakiske migranter, og det fik de mange mennesker i gaderne søndag.

”Vi accepterer ikke den slags uroligheder, jagt på mennesker, som ser anderledes ud eller forsøg på sprede had i gaderne, siger talsmand for den tyske regering Steffen Seibert til Der Spiegel. ota

Share This