Moldovas præsident: Rusland planlægger magtskifte i Moldova

Moldovas hovedstad Chisinau Foto: Ota Tiefenböck

Rusland/Moldova: Rusland har planer om at destabilisere situationen i Republikken Moldova og gennemføre et magtskifte, siger præsident Maia Sandu ifølge Moldpres.

Ruslands plan involverer ifølge Sandu militærtrænede undergravere, kamufleret som civile, som skal udføre voldelige handlinger, angribe nogle statsbygninger og tage gidsler. Planen indebærer angiveligt også brug af folk fra lande til voldelige handlinger. “Jeg forsikrer jer, at de statslige institutioner arbejder på at forebygge disse udfordringer og holde situationen under kontrol,” sagde Maia Sandu.

“Formålet med disse handlinger er at omstyrte den forfatningsmæssige orden, at ændre den juridiske magt i Chisinau til en ulovlig, hvilket ville stille vores land til Ruslands rådighed, for at stoppe den europæiske integrationsproces, men også for at Republikken Moldova kan bruges af Rusland i krigen mod Ukraine. Alle dem, der deltager i disse aktioner rettet mod staten, og alle dem, der beskytter dem, skal undersøges. Borgernes sikkerhed og landets sikkerhed er vores primære bekymring og vi vil gøre alt, hvad der er nødvendigt for at beskytte vores stat og borgere, freden og den offentlige orden. Jeg opfordrer jer til at blive på vagt, være forsigtige og tro på de officielle oplysninger, for den mest aggressive form for angreb er informationsangrebet”, sagde Maia Sandu. ota

Share This