Ad

Moldovas forfatningsdomstol afsætter landets præsident

Valgplakat med Igor Dodon i Chisinau Foto: Ota Tiefenböck

Moldova: Moldovas forfatningsdomstol afsatte i en beslutning søndag landets præsident Igor Dodon, som afviste at opløse landets parlament, sådan som han skal ifølge Moldovas forfatning. Moldova skal afholde et nyvalg, skriver medierne i Moldova.

Moldovas forfatningsdomstol begrunder sin beslutning med, at Igor Dodon overtrådte landets forfatning ved ikke at opløse parlamentet efter 90 dage, hvor det ikke lykkedes parlamentet at danne en regering. Det afviser PSRM, som peger på at partiet blev lørdag enig med det proeuropæiske ACUM blok om at danne en regering med Maia Sandu som premierminister.

Moldovas premierminister Pavel Filip fra konkurrerende Det Demokratiske Parti valgte ikke at respektere dannelsen af den nye regerende koalition og efter domstolens beslutning at opløse parlamentet og udskrive valg, som skal afholdes 6. september.

Moldova afholdte et parlamentsvalg i februar, som blev vundet af Dodons Socialistparti (PSRM), som dog ikke har været i stand til at finde en koalitionspartner. ota