Ad

Millioner afrikanere på vej mod EU: Anden migrationsbølge truer Europa

Illustrationsfoto- Mstyslav Chernov

EU: En anden og lang større migrationsbølge truer Europa, skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung, som peger på en undersøgelse lavet af det amerikanske PEW-Institute.

Undersøgelsen viser, at migrationen fra Afrika i de seneste år er vokset voldsomt og at denne tendens også vil fortsætte i fremtiden. Undersøgelsen peger på, at hele halvdelen af befolkningen i seks lande syd for Sahara ønsker at udvandre i løbet af de kommende fem år. Derudover ønsker 44 procent af indbyggerne i Senegal, 42 procent i Ghana og 38 procent af befolkningen fra Nigeria at udvandre.

Der er p.t. 1,1 millarder mennesker i Afrika, hvis blot 10 procent af disse vil sætte kursen mod Europa, svarer det til 110 millioner, advarer undersøgelsen.

Undersøgelsen peger derudover på et stigende befolkningsantal i de afrikanske lande, som vil betyde, at ønsket om udvandring kun bliver stigende i fremtiden og bliver en endnu større udfordring end den er i dag.

Ifølge de seneste data er antallet af afrikanere i Europa stigende. I 2017 har der boet 420.000 flere afrikanske migranter i Europa end i 2010. 4,15 millioner i 2017 i forhold til 3,73 millioner i 2010. ota