Migration skaber problemer på Cypern

Illustrationsfoto: Ggia

Migrationskrise: Cypern har været et land som ikke har haft problemer med migration, men den tid ser ud til at være slut nu. 6.000 har ifølge The Guardian foreløbigt søgt om politisk asyl på Cypern. Det er flest i hele EU målt per indbyggertal, skriver The Guardian.

De cypriotiske myndigheder forventer at omkring 8.000 mennesker vil søge asyl på Cypern i 2019. I 2016 var det kun 3.000.

UNHCR advarer, at omkring 8.000 mennesker venter allerde nu på at få deres asylansøgning behandlet. Nye asylansøgninger kan derfor skabe store problemer for landet, som kun har to flygtningelejre, hvor migranter kun kan blive i 72 timer. Efterfølgende skal de selv sørge for deres indkvartering.

Den øgede indvandring til Cypern skyldes UNHCR repræsentant på Cypern, Katja Saha, at europæiske lande er blevet mere afvisende over for migration. Det er desuden nemt for menneskesmuglerne at fragte migranter fra Tyrkiet til den tyrkiske del af Cypern, hvorfa de nemt kan krydse grænsen til den græske Cypern, som er en del af EU. ota

Share This