Ad

Migrantkrisen: Tysklands nye grænseproblem er den tysk-polske grænse

Polsk-ukrainsk grænse Foto: JøMa

Polsk-ukrainsk grænse Foto: JøMa

Tyskland/Polen: Lukningen af den såkaldte Balkanrute har delvis løst Tysklands problemer med illegal indvandring sydfra, men Tyskland er nu nødt til at rette blikket mod landets østlige grænse, hvor migranttrafikken er begyndt at vokse, skriver nyhedsserver Politico.

“Den sikkerhedsmæssige situation på den polsk-tyske grænse er alvorlig. Dag efter dag kan der være hundreder eller tusinder af illegalle grænseoverskridelser fra Polen, ruten kan blive benyttet af potentielle terrorister, men vi har ingen forestilling om, hvad der foregår, siger leder af den tyske politunion, Ernst Walter til Politico.

Ifølge Politico er der blevet registreret en stigende trafik fra Hviderusland til Polen,  især fra Tjetjenien. Tjetjenske migranter krydser Schengen grænsen til Polen, hvor de ansøger om asyl og rejser videre til især Belgien, Tyskland og Frankrig.

Det er ifølge de tyske myndigheder umuligt at fastslå, hvor mange migranter kommer til Tyskland via Polen, men Politico peger på, at antallet af russere, som søger asyl i Tyskland stiger voldsomt, fra 307 asylanmodninger i januar til 1835 i juni. ota