Migrantkrisen: Syrisk familie dropper asyl i Tjekkiet og smutter til Tyskland

Illustrationsfoto- Christine Darius

Illustrationsfoto- Christine Darius

 

Af Ota Tiefenböck

Ota -nyt billedeTjekkiet: En syrisk familie med et sygt barn udvalgt i en jordansk flygtningelejr og transporteret til Tjekkiet, hvor familien fik asyl og hvor barnet fik garanteret lægebehandling, tog kort efter ankomst til Tjekkiet videre til Tyskland, skriver tjekkiske medier.”Alt tyder på, at vi blot har hjulpet familien til Europa, men de besluttede sig for at tage til Tyskland. Vi kan ikke tvinge folk til at vi gerne vil hjælpe dem. Vi har strakt en hjælpende hånd, som de har afslået, siger den tjekkiske indenrigsminister Milan Chovanec.

Familen fik asyl og ankom til Tjekkiet sammen med to andre familier fra en flygtingelejr i Jordan fordi deres børn skulle have lægebehandling og fik stillet en lejlighed på et herberg til rådighed. Ifølge de tjekkiske medier bor familien nu i et telt i Tyskland.

”At en familie som vi har garanteret asyl og lægebehandling vælger at tage til Tyskland signalerer, at flygtningevoterne ikke kan komme til at fungere, siger den tjekkiske premierminister Bohuslav Sobotka.

Share This