Migrantkrisen: Spændingerne på græske øer stiger

Indkvartering af migranter volder problemer i Grækenland, som her i byen Chios på øen af samme navn Foto: Ota Tiefenböck

Indkvartering af migranter volder problemer i Grækenland, som her i byen Chios på øen af samme navn Foto: Ota Tiefenböck

Grækenland: Situationen på den græske ø Lesvos, hvor en storbrand mandag aften hærgede i flygtningelejren Moria, betegnes af Morias leder Nikos Trakellis som kaotisk og ved at være ude af kontrol. Det skriver den græske nyhedsserver eKhatimerini.

”Alt er kaos. Du kan ikke have 3.000 mennesker på et område, som er beregnet til 800, siger Nikos Trakellis til eKhatimerini.

Han advarer imod, at vintervejret vil gøre situationen på Lesvos endnu mere kaotisk.

”De (migranterne) vil blive tvunget til at vandalisere ting, blot for at holde sig varme og de vil komme i vores huse for at lede efter mad, siger han.

Branden i Moria, hvor mere eller mindre hele lejren udbrændte, er ifølge det græske politi blevet påsat af migranterne selv og skyldes migranternes frustration over lange ventetider og usikker situation omkring deres skæbne.

Ligeledes den græske ø Chios, som foreløbigt har taget imod omkring 3.500 migranter, melder om problemer i øens to lejre.

Det skønnes at der i øjeblikket befinder sig omkring 60.000 migranter i Grækenland. De græske øer Lesvos, Chios, Kos og Samos er blandt hårdest ramte områder i Grækenland. ota

Share This