Migrantkrisen: Migranter orker ikke Kroatien

Foto: Mstyslav Chernov

Foto: Mstyslav Chernov

 

Af Ota Tiefenböck

Ota -nyt billedeMigrantkrisen: Siden 16. September, hvor Ungarn lukkede landets grænse til Kroatien, er 287.225 migranter ankommet til Kroatien. Ud af disse har kun 10 personer anmodet om asyl i landet. Ingen af dem er fra Syrien, skriver det kroatiske dagblad Vecernji List.De ti personer er fem fra Irak, to fra Cuba, og en fra henholdsvis Gambia, Sierra Leone og Rusland.

Flygtningestrømmen til Kroatien fortsætter, siden fredag klokken 21. er ifølge kroatiske myndigheder 6.627 ankommet til Kroatien.

Migranterne ankommer til landet fra Serbien, hvor den serbiske grænseovergang Presovo melder om, at op til 7.000 personer ankom i løbet af natten fra Makedonien. De fleste migranter fortsætter videre mod Vesteuropa, hovedsageligt Tyskland og Sverige.

I Sverige siger den svenske udenrigsminister Margot Wallström, at Sverige er på randen af kollaps på grund af de mange flygtninge som hver dag ankommer til Sverige.

Det er ifølge hende nødvendigt, at EU tvinger alle medlemslande til at deles om de ankomne migranter. I løbet af de første ni måneder af 2015 har mere end 73.000 personer søgt om asyl i Sverige. Det forventes at antallet vil stige til 190.000 i år.

I Grækenland siger landets premierminister Alexis Tsipras, at han skammer sig over at være medlem af det europæiske ledelse, som han betegner som hyklerisk og ude af stand til at tackle denne store menneskelige drama.

Omkring 500.000 mennesker har siden januar passeret Grækenland på vej til Vesteuropa. Mindst 35 personer mistede i denne uge livet i et forsøg at nå Grækenland fra Tyrkiet. Det bringer antallet af druknede på omkring 3000 i år.

Share This