MH17: Rusland placerer gerningsvåben i hænderne på Ukraine

Hollandske og australske eksperter undersøger resterne af det malaysiske fly, som forulykkede i Østukraine den 17. juli Foto: Ministerie van Defensie

Af Jesper Larsen

Rusland/Ukraine: Den 17. juli 2014 blev et malaysisk passagerfly skudt ned over det østlige Ukraine og alle 298 passagerer og besætning omkom. Det var Malaysia Airlines MH17.

Fingeren blev øjeblikkeligt peget på Rusland og ”pro-russiske separatister”, der lige siden er blevet beskyldt, af vesten, for at nedskyde flyet med et antiluftskyts våben, kaldet BUK, transporteret ind i Ukraine fra Rusland og tilbage igen. Således er den officielle vestlige version, alt imens Malaysia afviser der er beviser for Rusland stod bag nedskydningen af flyet.

Mandag, den 18. september, placerede Rusland officielt gerningsvåbnet i nedskydningen i hænderne på Ukraine. Missilet var angiveligt modtaget af Ukraine, mens landet var en sovjetisk republik i 1986. Herefter redegjorde det russiske forsvarsministerium for, hvordan våbnet var indgået i den ukrainske hær og hvem der på tidspunktet for nedskydningen havde kommandoen over det.

Det var den ukrainske Oberst Ruslan Grinchak, der havde haft kommandoen på nedskydningstidspunktet.

Det russiske militær afspillede herefter en aflyttet optagelse fra 2016, hvor obersten i telefonen siger en masse ”fuck” efterfulgt af ”fortæl dem, at hvis det her fortsætter, så nedskyder vi en til malaysisk Boeing og så er alt godt”.

Rusland placerede gerningsvåbnet i hænderne på en ukrainsk oberst og redegjorde for en aflyttet tæt-på tilståelse fra manden selv. Derefter nedskød russerne ”beviser”, kendt fra vestlige medier, som åbenlyst fabrikerede med argumenter, der bør kontrolleres videnskabeligt.

Vægten i russernes bevisførelse kan ikke undervurderes.

Hvis ikke Ukraine kan vise et sovjetisk papirspor, der modsiger Ruslands version, så har Rusland dokumentation for, at Ukraine havde gerningsvåbnet, bevist af 30 år gamle håndskrevne militær-journaler.

Hvorfor er bevismaterialet så afgørende?

Bevismaterialet er afgørende, fordi den internationale strafferetlige hollandske anklager havde samlet missilet, der nedskød MH17 og præsenterede det til en pressekonference, maj 2018 op til VM i Rusland. Joint Investigation Taskforce, JIT, fremviste missilet med serienummer og efterlyste oplysninger. De fortolkede selv fabrikant og fabrikationsår, og det russiske Forsvarsministerie bekræftede dette var korrekt.

JIT bad om information på de sidste fire cifre i serienummeret. Russerne har fundet de originale dokumenter om fabrikation og levering af missilet til Ukraine baseret på disse. Med andre ord, så er mordvåbnet præsenteret offentligt af Vesten, og Rusland har placeret det i hænderne på Ukraine og tilmed udpeget en mistænkt.

Hvis russerne lyver, så har de gennemført løgnen fra A til Z, men gamle håndskrevne top-hemmelige militærjournaler er ikke lige så let at forfalske, som en 4 sekunders grynet video af en BUK på vej til Rusland. Hvis russerne lyver, så findes der et væld af dokumentation i Ukraine i form af 30 år gamle journaler fra Sovjetunionen, men det russiske forsvarsministerie sagde allerede på pressekonferencen, at Ukraine måske ville påstå dokumenterne var forsvundet.

Uden en klar og dokumenteret tilbagevisning fra Ukraine og den nuværende regerings støtter, så står den russiske dokumentation stærkt.

JIT har offentligt udpeget mordvåbnet. Rusland har placeret det i hænderne på Ukraine.

 

Kilder:

Pressekonference, 17. september 2018. Russisk forsvarsministerie gennemgår beviser. Livesending, RT

https://www.facebook.com/RTnews/videos/vb.326683984410/325968421542383/?type=2&theater

JIT MH17 pressekonference, 24. maj 2018

https://www.youtube.com/watch?v=fqdW3_0pPr4&feature=youtu.be&t=26m49s

Share This