Ad

Merkel mødt af pibekoncert i München

Angela Merkel Foto: FNND

Kanslerens valgturné har ikke været en succes. Fredag blev hun mødt af endnu en øredøvende pibekoncert, da hun talte til vælgerne

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Det har været en tendens under turnéen, at Angela Merkel er blevet buh’et ud og bedt om at skrubbe af under flere optrædener i de tidligere østtyske delstater, hvor hun er voldsomt upopulær.

Fredag kom turen så til München i Bayern, hvor lydmanden måtte skrue gevaldigt op for højttalerne i et forsøg på at imødegå den voldsomme pibekoncert. (her er link)

Flygtninge og integration er åbenbart blevet et altafgørende tema her i valgkampens sidste fase og en direkte årsag til fremgangen for AfD og tilsvarende tilbagegang for CDU og SPD.

I lighed med AfD og FDP har CSU i Bayern har længe krævet en øvre årlig grænse for antallet af flygtninge og indvandrere. Et emne, som Merkel stort set har undladt at forholde sig konkret til i løbet af valgkampen.

Samtidig viser en ny rundspørge, at 60 procent af den tyske befolkning rent faktisk ønsker en øvre grænse for flygtninge og indvandrere, og 70 procent går ind for en langt skrappere kurs, når det gælder integration.