Merkel i problemer, tyskerne afviser FN migrationsaftale

Illustrationsfoto: VOA, Nicolas Pinault

Tyskland: Omkring 80.000 tyskere har foreløbigt skrevet under på en underskriftsindsamling imod FN migrationsaftale. Det oplyser tyske medier på baggrund af offentliggørelse fra den tyske Bundestags afdeling for underskriftsindsamlinger.

Ifølge Bundestags komite er der mandag indsamlet knap 80.000 underskrifter imod FN migrationsaftale. Alle i Tyskland har ret til at sætte en underskriftsindsamling om en eller anden problematik i gang. Opnår indsamlingen mindst 50.000 underskrifter i løbet af fire uger, skal initiativtageren til underskriftsindsamlingen have mulighed for at fremlægge sin holdning til problematikken.

Underskriftsindsamlingen er sat i gang af det indvandringskritiske parti AfD, som er en højlyd kritiker af aftalen og forlanger, at Tyskland ikke skriver under på aftalen.

Tysklands kansler Angela Merkel støtter vedtagelsen af aftalen, men den politiske enighed i CDU synes også ved at smuldre, da migrationsaftalen udover AfD, også har modstandere i Angela Merkels eget parti. CDU har mandag meddelt, at FN migrationsaftale vil blive diskuteret ved det kommende CDU landsmøde. ota

Share This