Merkel besøger Trump

Angela Merkel Foto: FNND

Angela Merkel Foto: FNND

Af Michael Skovgaard

MichaelTyskland: Fredag mødes to af verdens mest magtfulde ledere, når Donald Trump tager imod Tysklands kansler Angela Merkel i Det Hvide Hus. Angela Merkel skulle oprindelig mødes med Donald Trump allerede onsdag, men et advarsel om snestorm i det østlige USA har fået Det Hvide Hus til at udsætte besøget til fredag.

Merkel har indtil videre holdt lav profil efter Trumps udmeldinger om NATO, trusler om ophævelse eller manglende indgåelse af fremtidige handelsaftaler og ikke mindst Trumps kritik af Merkels flygtningepolitik.

Ifølge Die Zeit bliver forholdet til Putin et af emnerne på dagsordenen. Kilder i Det Hvide Hus har udtalt, at Trump ønsker gode råd til, hvordan man omgås Putin.

Merkels valg af ledsagere tyder på, at det fremtidige handelssamarbejde med USA får højeste prioritet. Koncerncheferne fra BMW og Siemens er inviteret med, da ”man ønsker en god atmosfære med den tidligere forretningsmand Donald Trump”. Begge koncerner har fabrikker i USA og skulle angiveligt være rede til yderligere investeringer.

Trumps trusler om importrestriktioner har bragt netop BMW i en prekær situation, da koncernen har planer om at opføre en stor fabrik i Mexico i løbet af 2019.

De to ledere mødes igen under G20-landenes topmøde i Hamburg i starten af juli.

Share This