Medlemmer af verdenskendt ensemble omkommet ved flyulykke i Rusland

Alt tyder på, at 60 medlemmer af Alexandrov Ensemble mistede livet søndagens flyulykke i Rusland Foto: Loraine

Alt tyder på, at 60 medlemmer af Alexandrov Ensemble mistede livet søndagens flyulykke i Rusland Foto: Loraine

Rusland: Det var formentlig en teknisk fejl, der forårsagede styrtet af det russisk TU-154 søndag morgen. Russiske myndigheder har næsten udelukket, at ulykken kan skyldes terror, skriver russiske medier.

Eksperterne udelukker ligeledes at ulykken skyldes pilotfejl, da piloten var erfaren pilot, og peger på en fugl der kan være fløjet ind i en af motorerne eller dårlig brændstof kvalitet som mulige årsager til ulykken.

Selve flyet var af ældre dato, fremstillet i 1983, men kun fløjet 6.689 flyvetimer. Russiske redningsarbejder arbejder på højtryk og har foreløbigt fundet flere lig i Sortehevet. Det forventes ikke at nogen af de 92 mennesker ombord har overlevet ulykken.

Ombord på flyet var 60 medlemmer af den russiske verdenskendte Alexandrov ensemble med undtagelse af tre solister, journalister, russiske NGO medarbejdere samt otte besætningsmedlemmer. Flyet forsvandt fra radaren 20 minutter efter det lettede fra Sotji.

Alexandrov Ensemble er den Røde Armees officielle sangensemble og har eksisteret siden 1928. Ensemblens medlemmer er særligt udvalgte mænd, som bliver udvalgt efter strenge krav. ota

Share This