Ad

Medlemskab af EU skaber dårlig stemning mellem Nordmakedonien og Albanien

Den albanske premierminister Edi Rama Foto: Tomislav Medak

Nordmakedonien/Albanien: Albaniens premierminister Edi Rama gav lørdag udtryk for forundring over Nordmakedoniens præsident Stevo Pendarovskis ønske om, at EU behandler Nordmakedoniens og Albaniens ønske om EU medlemskab særskilt. Ifølge Edi Rama er det hverken ”praktisk eller rigtigt”, især fordi albanerne har hjulpet Nordmakedonien med landets ”demokratiske udvikling”, skriver nyhedsbureauet ATA.

Nordmakedoniens udmelding skyldes formentlig, at der i EU er en lang større opbakning til Nordmakedoniens medlemskab end Albaniens medlemskab. Albanien bliver især kritiseret af Tyskland, Frankrig og Holland for manglende bekæmpelse af korruption og handel med narkotika samt mangelfulde retsreformer.

”Præsident Stevo Pendarovski fortrækker at skille Albanien fra forhandlinger med EU. Denne tilgang er overraskende, især når vi tænker på, at Albanien og albanerne har hjulpet med den demokratiske udvikling og med landets europæiske vej, skriver Rama på Twitter.

Edi Rama henviser i sin kritik indirekte til at det var albansk-makedonske partier, som blev en del af den regerende koalition i Nordmakedonien. ota