Massakre på Krim var skoleskyderi, 19 døde

Kort over Krim Foto: Maximilian Dörrbecker

Rusland/Ukraine: 19 er foreløbigt døde og 52 er sårede, hvoraf 16 livsfarligt, efter et skyderi på en skole i byen Kertj på den russisk-annekterede ukrainske halvø Krim. Tragedien skylde ifølge russiske medier 18-årige student på skolen, Vladislav Rosljakov. Hans motiv er foreløbigt ukendt.

Den 18-årige mødte angiveligt op på skolen med et havlgevær og begyndte at skyde mod eleverne. Umiddelbart efter, at han ikke havde mere havl, eksploderede en hjemlavet bombe fyldt med skruer og søm. Det er foreløbigt uklart, hvad hans motiv var. Ifølge nogle kilder hadede han skolen og skolens lærere, mens andre kilder nævner ulykkelig kærlighed. Vladislav Rosljakov blev efter skyderiet fundet død i et af lokalerne.

Ifølge BBC`s russiske redaktion er sagen det sjette tilfælde af skoleskyderi på russiske skoler i år. Politiet har efter skyderiet fundet endnu en bombe blandt Rosljakovs personlige ting.

Den russiske senator Franz Klincevic beskylder ifølge Interfax Ukraine for at stå bag attentatet. Ifølge ham er der ”et klart ukrainsk spor”. Han bliver bakket op formand for parlamentet på Krim Vladimir Konstantinov. Han siger, at alt fjendtligt kommer fra Ukraine, og at han er overbevist om, “at det er derfra vinden blæser”.

Formand for det russiske Føderationsråd Valentina Matvijenko opfordrer derimod til at tage sagen med ro.

”Jeg opfordrer alle til at bevare roen, undgå panik og ikke sprede alt for hurtige vurderinger. Vi må ikke selv fremstille vores fjender, siger hun. ota

 

Share This