Makedoniens præsident: EU duer ikke i kriser, det er et projekt for fredstid

Den makedonske præsident Gjorge Ivanov Foto: Harald Dettenborn

Makedonien: Den makedonske præsident Gjorge Ivanov rettede søndag under et besøg i Tyrkiet en hård kritik mod EU, skriver det serbiske nyhedsbureau B92.

”Alt er perfekt, så længe der er fred. EU, i lighed med tidligere Jugoslavien, har dog et problem med at være i besiddelse af metoder til løsning af kriser, siger Gjorge Ivanov og henviser blandt andet til problemerne i Grækenland, Ukraine og bekæmpelse af terrorisme, som eksempler på kriser, EU ifølge ham har svært ved at tackle.

Han understreger, at Makedonien gerne vil være medlem af EU, men at EU foreløbigt ikke har formået at byde Makedonien indenfor for alvor. Det til trods for, at Makedonien ifølge ham har gjort alt for at opfylde EU`s betingelser.

”Vi har gjort alt, hvad de har bedt os om. Vi har været på 12 NATO missioner i Irak, 24 gange i Afghanistan. Europa Kommissionen har indtil videre anbefalet otte gange, at der bliver indledt optagelsesforhandlinger, men vi har indtil videre ikke fået nogen dato. Alt det på grund af vores navn, Makedonien, selvom vi er makedonere og taler makedonsk. EU siger det fremmer menneskerettigheder, den personlige frihed og andre rettigheder, men er ikke i stand give de samme rettigheder til Makedonien, siger Gjorge Ivanov. ota

Share This