Makedoniens navn skaber problemer i Grækenland, forsvarsminister går af i protest


Panos Kammenos Foto: EU2017EE Estonian Presidency

Makedonien/Grækenland: Grækenlands forsvarsminister Panos Kammenos meddelte søndag, at han går af i protest mod navneaftalen indgået mellem Grækenlands premierminister Alexis Tsipras og Makedoniens premierminister Zoran Zaev.

Aftalen formål er at afslutte en langvarig strid mellem Grækenland og Makedonien og åbne op for Makedoniens optagelse i EU og NATO. Makedoniens navn Tidligere Jugoslavisk Republik Makedonien (FYROM) skal ifølge aftalen ændres til Republikken Nordmakedonien, men det mener Panos Kammenos er et forræderi af græske interesser, skriver den græske avis Ekhatimerini. 

Det er umiddelbart uklart, hvorvidt Kammenos beslutning om at gå af vil påvirke den regerende koalition, hvor Kammenos parti Uafhængige grækere (ANEL) er med i koalitionen.

Makedoniens parlament vedtog fredag de nødvendige forfatningsændringer som gør det muligt at ændre landets navn til Republikken Nordmakedonien. Makedoniens navneændring skal nu ratificeres af det græske parlament, men alt tyder på at premierminister Alexis Tsipras vil få store problemer med at få navneaftalen vedtaget i parlamentet. ota

Share This