Macrons nye faux pas skaber vrede i Frankrig

Emmanuel Macron foto- Пресс-служба Президента Российской Федерации

Frankrig: Frankrigs præsident Emmanuel Macron skaber vrede i Frankrig på grund af sin bemærkning om den 73-årige kvinde Geneviève Legay, som blev alvorligt såret under Gule vestes seneste demonstration i Nice. Emmanuel Macron udtaler til den franske avis Nice Matin, at han håber, at kvinden bliver hurtigt rask igen, men også at hun fremover bliver lidt klogere. Det er ifølge ham uansvarligt at “sårbare” mennesker bevæger sig på steder, hvor de kan komme til skade.

Kvindens advokat betegner Macrons udtalelser som “hårde og taktløse”, han mener, at man ikke skal kritisere mennesker som er under hospitalbehandling. Han mener desuden, at “også seniorer har ret til at udtrykke deres politiske holdning.”

Macrons udtalelse skaber endvidere vrede på sociale medier samt hos kvindens familie, som har meddelt at den vil klage over politiets brutalitet.

Nice borgmester Christian Estrosi bakker Emmanuel Macron op. Kvinden har ifølge ham demonstreret et sted, hvor det var forbudt at demonstrere.

Gule veste demonstrerede lørdag for 19. uge i træk i flere franske byer imod Emmanuel Macron. Ifølge det franske indenrigsministerium deltog omkring 40.500 mennesker ved demonstrationen. 

Geneviève Legay, som demonstrerede med et regnbueflag, fik en alvorlig skade i hovedet efter at blive væltet af politistyrkerne og er nu indlagt på intensivafdeling. ota

Share This