Luxembourgs udenrigsminister opfordrer til artikel 7 procedure mod Ungarn

Jean Asselborn Foto- Saeima

Ungarn/Luxembourg: Luxemburgs udenrigsminister Jean Asselborn betegner Ungarns premierminister for en diktator og opfordrer til at EU iværksætter artikel 7 procedure og sanktioner mod landet.

”EU må rejse sig og vågne op, siger han til Taggesspiel i reaktion på Viktor Orbáns tale om nationens tilstand fredag.

Her advarede Viktor Orbán imod, at en del vesteuropæiske byer er på vej til at få overvægt af muslimsk befolkning og betegnede de vestlige ledere som de ansvarlige for islams fremmarch i det vestlige Europa. Ifølge Viktor Orbán er Europas kristne traditioner det eneste, der kan redde Europa. Viktor Orbán understregede i sin tale ligeledes, at Ungarn ikke vil lade sig tvinge til at deltage i obligatorisk fordeling af flygtninge i EU.

Jean Asselborn mener, at Ungarn og Viktor Orbáns stærke retorik er ved at miste sin menneskelige anstandighed og bryder med EU aftalerne om religionsfrihed. EU er derfor nødt til at handle.

”Fattige muslimske flygtninge, som blev tvunget til at forlade deres land vil Orbán ikke tage imod samtidig med at han taler om kristendom. Det er ikke kristen etik baseret på principperne af broderskab og hjælp til de, der er i nød, siger Jean Asselborn. ota

Share This