Lider Putin af senfølger efter gennemgået covid-19?

Vladimir Putin Foto: Den russiske præsidents pressetjeneste

Rusland: Flere europæiske medier bemærker, at Ruslands præsident Vladimir Putin har ændret udseende, som er en del anderledes end for blot få år tilbage, og spekulerer i, om er han er syg. En af teorierne er, at Putin kan have haft corona og lider af senfølger efter en gennemgået sygdom. En af disse medier er den britiske Daily Mail som skriver, at Putin kan have coronavirus-problemer. Det er ikke klart, om Putin har haft sygdommen, men i september sidste år måtte hans nærmeste medarbejdere gå i isolation på grund af virussen, skriver avisen.

“Baseret på undersøgelser ved vi, at en lille procentdel af mennesker lider af pludselige adfærdsændringer efter at have gennemgået covid-19, herunder delirium, forvirring eller vrede,” forklarer læge Hussain Abdeh.

“Putin kan være syg. Han ligner bestemt ikke den person, vi har set for et par måneder siden,” siger den tidligere Moskva ARD-korrespondent Udo Lilischkies.

Teorien om Putins problemer og evt. skræk for corona kan også været kommet til udtryk ved de seneste møder Putin har afholdt med diverse europæiske politikere. Disse foregik alle ved et meget langt bord, hvor der var en god afstand mellem mødedeltagerne. Eller at der blev stillet krav om coronatest af de besøgende politikere, såsom det skete ved den franske præsident Emmanuel Macrons besøg i Kreml. Putin selv bliver angiveligt testet mindst to gange før hvert eneste møde, selv med sin forsvarsminister, skriver diverse medier.

De ubekræftede teorier om corona er langt fra de eneste spekulationer omkring Putins helbred. Allerede sidste år mente en del læger, at Putin kunne have fået parkinson. Hans bevægelsesmønstre kan ifølge eksperterne tyde på det og der peges også på, at Putin i flere omgange har været væk fra offentligheden. Parkinson viser sig bl.a. ved, at den pågældende har en dårlig dømmekraft og lider af hukommelsesforstyrrelser. ota

Share This