Liberlands tjekkiske præsident modtaget i Washington, minilandet fortsætter vejen mod anerkendelse

Liberland Foto: Liberland

Tjekkiet/Serbien/Kroatien: Tjekkisk statsborger, tidligere politiker og økonom, Vit Jedlicka udråbte sammen med en gruppe tjekkiske aktivister i 2015 et uafhængigt miniland Liberland. Jedlicka kæmper for en international anerkendelse af minilandet og er i juli blevet modtaget af den amerikanske senator Ted Cruz i Washington.

Liberlands flag Foto: Liberland

Vit Jedlicka deltog ligeledes i et interview i den amerikanske tv-station Fox News og giver udtryk for, at idéen om Liberland er ved at få en international støtte.

Ifølge Vit Jedlicka har Liberland støtte blandt flere medlemmer af det amerikanske Senat og registrerer ligeledes en stigende støtte i Kroatien, som i første omgang var imod projektet.

Liberland fortsætter med at etablere sig på det syv kvadratkilometer land beliggende ved Donau, mellem Kroatien og Serbien. Liberland har etableret de første husbåde, et solar-kraftværk, drikkevand og adgang til internet.

Liberland er beliggende i et ingenmandsland på grænsen mellem Kroatien og Serbien. Minilandets grundlag er baseret på libertarianske principper om en minimal statsstyring, frivillige skatter og får en stigende opmærksomhed rundt omkring i verden. Flere hundredetusinde mennesker har ifølge Vit Jedlicka vist interesse for at blive statsborgere i Liberland. ota

https://youtu.be/jJ7n115Y7yY

Share This