Ad

Le Monde frygter tjekkisk forretningsmand

Le Monde Foto- Ulrichroth

Frankrig: Journalisterne på den franske avis Le Monde forsøger at sikre sig imod, at den tjekkiske forretningsmand Daniel Kretinsky, som har købt 49 procent af aktierne i Le Monde ikke kan komme til at disponere over mere end 50 procent af aktierne. En aftale, dannet på baggrund af de redaktionelle medarbejdere, aktionerne og udgiveren vil ifølge Financial Times blive underskrevet snart.

Daniel Kretinsky købte i oktober af den franske forretningsmand Mathieu Pigasse 49 procent af aktierne i Le Nouveau Monde og har sikret sig fortrinsret, hvis Pigasse på et tidspunkt vil sælge resten af aktierne. Journalisterne på Le Monde er ikke bange for Daniel Kretinsky, snarere for, at aktionær i fremtiden vil kunne komme til at påvirke avisens indhold.

Daniel Kretinsky har sidste år opkøbt flere franske titler og ejer i dag blandt andet magasinerne Marianne, Elle, Télé 7 Jours, Ici Paris og France Dimanche., angiveligt fordi han betegner sig selv for at være frankofil, samt fordi han mener, at Frankrig spiller en vigtig rolle i bekæmpelsen af populisme. ota