Lampedusas borgmester erklærer østrigsk udenrigsminister for nynazist

Migranter fra Libyen ankommer til den italianske ø Lampedusa Foto: Sara Prestianni

Migrantkrisen: Da Ungarn i 2015 meddelte, at landet vil bygge et grænsehegn, sammenlignede den daværende østrigske kansler Werner Faymann ungarernes metoder med nazisternes under anden verdenskrig. I disse dage er det Østrigs udenrigsminister, som bliver kaldt for nynazist. Østrigs udenrigsminister Sebastian Kurz opfordrede sin italienske modpart Angelino Alfano til ikke at sende migranter videre til fastlandet fra de italienske øer.

”At nogen bliver reddet i Middelhavet, skal ikke være ensbetydende med en fribillet til Europa, sagde Sebastian Kurz ifølge det østrigske dagblad Kurier.

Ifølge Sebastian Kurz skal migranterne stoppes allerede på EU`s ydre grænse, men det forslag bryder Lampedusa borgmester Salvatore Martello sig ikke om.

”Den slags erklæring vil jeg forvente fra nynazister, ikke fra et EU medlemslands repræsentant. Sebastian Kurz ved formentlig ikke, hvor stor en ø Lampedusa er. Han glemmer, at her bor 6.000 indbyggere, som er europæere. Fra hans ord er det klart, at han ikke aner noget om, hvordan migranterne ankommer og hvordan de bliver behandlet. Han ved ikke, hvor stor en indsats denne ø yder til at tage sig af migranterne, siger han.

Ligeledes den italienske europolitiker Gianni Pitella er kritisk over for Kurz:

”Kurz vi konvertere Lampedusa til en flygtningelejr for migranter. Det er ikke det Europa, vi står for, meddeler han på Twitter, skriver Kurier. ota

Share This