Kosovos UEFA optagelse skaber håb på Krim

Illustrationsfoto: Youtube

Illustrationsfoto: Youtube

Formanden for Krims fodboldforbund håber på, at Kosovos optagelse i UEFA kan skabe præcedens for andre ikke-anerkendte republikker

Af Toke Møller Theilade

Ukraine/Rusland: Formanden for Krims fodboldforbund Yury Vetokha har fortalt det russiske nyhedsbureau TASS, at han håber, at UEFAs optagelse af Kosovo kan skabe præcedens for andre ikke-anerkendte republikker.

”Jeg kan personligt ikke se hvordan vores [Kosovo og Krims red.] situationer er forskellige. De er også en ikke-anerkendt republik.”

At Krim forsøger at blive inkluderet i det internationale fodboldsamfund er ingen nyhed. I august sidste år fortalte Vetokha, at UEFA holdt øje med udviklingen af fodbolden på Krim samt, at de omkring 2017 planlægger at diskutere muligheden for at inkludere holdene fra Krim i UEFAs Champions League og Europa League.

Dette er stadig planen fortalte Vetokha tirsdag.

”[FIFA præsident red.] Gianni Infantino har mødtes med Vitaly Mutko [Ruslands sports minister], og de har også diskuteret muligheden for at integrere Krim i fodboldens verden. Vi forstår, at det ikke vil gå hurtigt, men vi har mødt alle kravene, og udviklingen viser, at vi er på rette vej.”

Krim har i øjeblikket otte hold, der spiller imod hinanden i et nationalt mesterskab.

Share This