Kosovos regering væltet ved mistillidskvotum

Foto: Ota Tiefenböck

Kosovo: Et flertal i Kosovos parlament har onsdag trukket tæppet væk under Kosovos regering under ledelse af Isa Mustafa. 78 parlamentsmedlemmer stemte for mistillidskvotum, mens kun 25 stemte imod, skriver nyhedsserver Kosova Press.

Det var partierne Initiativet for Kosovo, Alliancen for fremtidens Kosovo an Selvbestemmelsespartiet, der tog initiativet til afstemningen, men det var også medlemmer fra den regerende koalition, der stemte for en mistillidskvotum til regeringen. Det forventes, at et parlamentsvalg vil blive afholdt den 25. juni.

Ifølge Kosovos premierminister Isa Mustafa er initiativet om at vælte Kosovos regering “politisk motiveret og uden argumenter med det ene formål at skjule tidligere korruptionskandaler.”

USA har ved flere lejligheder gjort det klart for Kosovo, at landets parlament skulle behandle vedtagelse af grænseaftalen med Montenegro og anmodede Kosovos parlament om at behandle sagen inden en afstemning om mistillid.

Vedtagelsen af aftalen, som fastsætter grænserne mellem de to lande, har været længe undervejs og kan nu tidligst ske efter det kommende parlamentsvalg. ota

Share This