Kontroversiel ukrainer forlader russisk storklub

Den ukrainske forsvarsspiller Jaroslav Rakitskij har fået sin kontrakt med den russiske fodboldklub Zenit Skt. Petersborg revet i stykker før tid, og han forlader nu klubben.

Ukrainske Jaroslav Rakitskij har længe været en kontroversiel skikkelse, og nu tilføjes der så endnu et kapitel til historien om hans turbulente karriere. Rakitskij, der i sidste uge erklærede sin støtte til hjemlandet Ukraine efter den russiske invasion, har nemlig fået ophævet sin kontrakt Zenit Skt. Petersborg, der fører den russiske fodboldliga.

Rakitskij har ikke været med for Zenit siden invasionen, og nu er han og Zenit altså blevet enige om at rive kontrakten over.

Rakitskij nåede at spille 108 kampe for Zenit siden, at han kom til klubben i januar 2019. Hos Zenit har han vundet tre russiske mesterskaber, og i et kort statement på klubbens hjemmeside takker den ham for indsatsen og hans passion for klubben. Det skriver den danske fodboldside Footy.dk.

Rakitskij, der har spillet 54 landskampe for Ukraine, har ikke spillet på det landsholdet siden, at han skiftede til Zenit. Under sin tid på landsholdet gjorde han sig ydermere upopulær, da han nægtede at synge med på den ukrainske nationalmelodi, imens han også likede flere opslag fra pro-russiske separatister på sociale medier.

Share This