Kontroversiel polsk politiker dropper Europa Parlamentet, vil være borgmester i Warszawa

Janusz Korwin-Mikke Foto- Lestat

Polen: Den kontroversielle polske europolitiker Janusz Korwin-Mikke orker ikke længere at være medlem af Europa Parlamentet. Det er ifølge ham spild af tid, derfor vil han vende tilbage til polsk politik, skriver Warsaw Business Journal.

Janusz Korwin-Mikke afslører at hans afsked med europæisk politik betyder samtidig at han vil stille op til borgmesterposten i Warszawa.

Janusz Korwin-Mikke er kendt for en lang række kontroversielle udtalelser. I 2016 argumenterede han blandt andet for kønsopdeling af det europæiske uddannelsessystem, altså rene kvinde- og mandeskoler. I 2017 skaffede han sig ligeledes en stor opmærksomhed, efter at han i Europa Parlamentet proklamerede, at mænd er mere intelligente end kvinder, og at det derfor er naturligt de tjener flere penge.

”Det er naturligt, at kvinder tjener mindre end mænd. Da de er svagere, mindre og mindre intelligente, så skal de også tjene mindre, sagde Janusz Korwin-Mikke i marts ved et møde I Europa Parlamentet, som handlede om forskelsbehandling af mænd og kvinder ved aflønning. ota

Share This