Kinesisk bilmærke indtager Mercedes fabrik i Rusland

Hongqi limusine Foto: Hongqi


Rusland: Det kinesiske bilfirma Hongqi skal producere ​luksus SUV’er og sedaner i den tidligere Mercedes-Benz fabrik i Moskva. Bilerne skal erstatte Mercedes luksusbiler, som der hvert år blev solgt omkring 200 000 i Rusland.

Mercedes-Benz åbnede en russisk fabrik i 2019, nordvest for Moskva og investerede 400 millioner euro og begyndte at producere E-klasse sedan samt efterfølgende GLE, GLC og GLS SUV’erne. Krigen i Ukraine og sanktionerne mod Rusland betød, at Mercedes-Benz stoppede produktionen i marts 22 og besluttede at afslutte sine forretning i Rusland i oktober. Mercedes solgte sine aktiver og Moskva-fabrikken til Avtodom og den nye ejer er begyndt at lede efter en partner til at genoptage produktionen.

Ifølge oplysninger fra avisen Izvestia giver den kinesiske statsejede Hongqi-bilvirksomhed russerne en hjælpende hånd. Hongqi producerer biler til den kinesiske regering og partiledere, en Hongqi-limousine blev f.eks. brugt af den kinesiske præsident Xi Jinping under hans nylige besøg i Rusland.

“Vores hovedopgave er at tilbyde en fuldgyldig erstatning for Mercedes-Benz, BMW eller Audi-køretøjer, som havde solgt omkring 150.000 til 200.000 enheder i Rusland årligt,” siger Maxim Sisjko, CEO for Avtosmart, et datterselskab af Avtodom, til Izvestia. Han specificerede ikke, hvilke specifikke modeller der vil blive produceret. ota

Share This