Kampene i Ukraine fortsætter trods Berlin aftale

 

Resterne af Donetsk Lufthavn  Foto: South Front

Resterne af Donetsk Lufthavn Foto: South Front

Ukraine: I Østukraine fortsætter hårde kampe mellem de prorussiske separatister og det ukrainske militær. Ifølge den ukrainske militærs talsmand Andrij Lysenko har de ukrainske soldater og frivillige lufthavnens landingsbane og en enkel bygning under kontrol. Resten af lufthavns faciliteter har militæret valgt at forlade, siger Lysenko ifølge Unian. VIDEO AF BEHANDLING AF EN UKRAINSK FANGE I DONETSKMeldingerne fra det ukrainske militær er ubekræftede og passer ikke helt sammen med separatisternes meddelelser.

Her bliver der meldt om at separatisterne har bekæmpet de ukrainske styrker i Donetsk Lufthavn og har nu fuld kontrol over lufthavnen. Flere ukrainske soldater er ifølge separatisterne blevet taget til fange, ligeledes lederen af de ukrainske styrker til forsvar af Donetsk Lufthavn.

Der meldes endvidere om kampe ved landsbyerne Aleksandrovka og Mariinka og især Debaltsevo, hvor begge sider beskylder hinanden for blandt andet affyring af Grad missiler og brug af andre tunge våben.

Kampene i Østukraine fortsætter til trods for, at ministrene fra Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig i dag er blevet enige om, at opfordre de stridende parter til at indstille kampene og trække tunge våben væk fra området. ota

http://youtu.be/W6TbpeZkwtI

Share This