Kampe i Østukraine fortsætter med fornyet styrke

Oprørernes kampvogne i Donbas regionen  Foto: Donbas R

Oprørernes kampvogne i Donbas regionen Foto: Donbas R

Ukraine: Ukraine har intensiveret beskydning af Donetsk, hvor mindst tre mennesker har mistet livet og flere er blevet såret, siger myndighederne i den såkaldte Donetsk Folkerepublik, ifølge det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.Oprørernes ledere Denis Pusjilin og Vladislav Deinega har søndag udsendt en fælles erklæring, hvori det blandt andet hedder, at deres forsøg på at søge kompromis i den østukrainske krise, bliver besvaret med massiv beskydning af Donetsk, som de betegner, som ”en af de mest alvorlige siden konflikten begyndte”.

Det ukrainske militær melder om hårde kampe ved Debaltsevo, hvor oprørerne ifølge militærets rådgiver Anton Gerajsenko har indsat 95 procent af deres kampteknik, såsom militære panservogen. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Det betyder ifølge Gerasjenko, at de ukrainske styrker er nødt til at gå til modangreb andre steder i regionen, eksempelvis Gorlovka og Stakhanov, så oprørerne er nødt til at flytte nogle af deres kampvogne væk fra Debaltsevo. ota

Share This