Juncker sætter spørgsmålstegn ved Rumæniens EU formandskab

Jean Claude Juncker Foto- European People’s Party

Rumænien: Europa Kommissionens formand Jean-Claude Juncker udtrykte lørdag bekymring om Rumænien er tilstrækkeligt forberedt og forstår, hvad det betyder at have et formandskab i EU, som Rumænien efter planerne skal overtage 1.januar.

“Fornuftig handling kræver viljen til at lytte til andre og et stærkt ønske om at sætte ens egne bekymringer til side”, siger Juncker til Welt am Sonntag og tilføjer, at han tvivler på, at dette er tilfældet med Rumænien. Han mener, at Rumænien er forberedt rent teknisk, men ikke er i stand til at indgå nødvendige politiske kompromiser. Jean-Claude Juncker henviser til den indenrigspolitiske situation i Rumænien og spændingerne mellem landets præsident Klaus Iohannis og Socialdemokraternes leder Liviu Dragnea. Rumæniens regering afviser Junckers bekymringer, landet er ifølge udenrigsminister Teodor Melescanu fuldt bevidst om det ansvar, et EU formandskab indebærer.

Det kommende halvår bliver desuden specielt krævende, dels på grund af Brexit og valget til Europa Parlamentet i maj. ota

Share This